<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1500086133623123&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
logo-diari-ara-dark

Cap a la Catalunya
que volem

Cicle de debats 'Ara pensem'

No podem deixar de pensar quin país volem. Obrim aquest cicle, de sis debats durant l'any, per reflexionar sobre els reptes a assolir i els problemes a vèncer a Catalunya en els terrenys econòmic, social, educatiu, mediambiental i cultural. 

Moderats per Esther Vera, directora del diari ARA

Subscriptors: 2€
No subscriptors: 4€  

 
imatge-2

Amb el patrocini de:

Mesa de trabajo 1-1

Propers debats

filet
2 (1)

'Descontaminar'
Dijous 18 de juliol a les 18 h
Teatre L' Atlàntida (Vic)

Moderat per Antoni Bassas

Assumir el cost de no contaminar i de descontaminar com un dels reptes principals del nostre país. Com podem generar menys brossa i com ens desfem de la que generem? Quin és el futur de les centrals nuclears? Com s’han d’implantar les energies renovables? Què hem de fer amb els purins de la indústria porcina?

3-2-6

'L'educació, la clau per arreglar l'ascensor social'
Setembre - Data per confirmar
Santa Coloma de Gramenet

La igualtat d’oportunitats arrenca des de la base del sistema educatiu. L’accés universal a una educació de qualitat i a l’exercici de la cultura són la millor garantia per a un progrés igualitari. ¿Està garantit aquest accés a Catalunya?

4-2-2

'Com ens desplaçarem en el futur?' 
Octubre - Data per confirmar
Sant Cugat

El ‘low cost’ turístic no és sostenible, igual que el cotxe de carburants fòssils. Com ha de canviar la mobilitat en els pròxims anys? Ho estem fent bé?

5-2-1

'El baby boom es jubila'
Novembre - Data per confirmar
Girona

Tenim el compromís de treballar per a una societat que fomenti una vellesa activa i saludable. Com evitar el perill de la gentrificació gerontològica? Quin pla hi ha d’hospitals sociosanitaris? Com es pagaran les pensions? Com es donarà suport econòmic i psicològic als joves i adults que han de tenir cura de la gent gran?

6 (1)

'El desafiament de la maternitat' 
Desembre - Data per confirmar
Lleida 

El problema ja no és tant ser dona com ser mare. La conciliació familiar segueix sent difícil. Combinar maternitat amb carrera professional, també. ¿Com es pot avançar cap a una maternitat igualitària amb la paternitat?

Debats realitzats

filet
1b_Mesa-de-trabajo-1-copia-39

'Made in Catalonia'
Dijous 20 de juny a les 19 h
Cercle d'Economia (Barcelona)

Apostar per una economia del coneixement és apostar per la creació de llocs de treball de valor a través de la recerca i la innovació. En quin punt ens trobem? Ens hi estem adaptant?

Comptarem amb els següents ponents:

Andreu Mas-Colell 
Polític, economista i professor universitari que va ser conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació i d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. L'any 2006 va ser condecorat amb la Creu de Sant Jordi.

Montserrat Vendrell
Actualment és sòcia d’Alta Life Sciences, un fons de capital risc amb seu a Barcelona que inverteix en empreses de ciències de la vida.

Aleix Valls
Director de l'empresa H-Farm Barcelona, que acompanya les empreses a culminar l'èxit en la seva transformació digital. També va ser el director general de la  Mobile World Capital Barcelona.

Subscriu-te gratis durant un mes